Pametni sistemski hranilniki toplotePametni hranilniki toplote CTC EcoZenith i550

Na CTC EcoZenith l 550 lahko priključimo toplotne črpalke CTC, kotle in solarne sisteme. Vgrajeni sistem regulacije aktivno krmili delovanje vseh teh sistemov in do treh ogrevalnih krogotokov objekta, pa tudi ogrevanje bazena in povezavo morebitnih dodatnih hranilnikov, s tem, da prioritetno vključuje okolju najbolj prijazen in ekonomsko učinkovit vir, ki ustreza trenutnim potrebam po ogrevanju.

Hranilnik je opremljen z zadostnim številom primerno dimenzioniranih priključkov, ki omogočajo priključitev vseh omenjenih sistemov pa tudi morebitne nadgradnje v prihodnosti.

Zalogovnik toplote CTC EcoZenith skupaj s spektrom toplotnih črpalk CTC in kotlov omogoča izgradnjo učinkovitega in prilagodljivega ogrevalnega sistema, ki zadošča vsem potrebam uporabnika. V standardni opremi sta vključena dva električna potopna grelca, ki s skupno 18 kW predstavljata učinkovit dodatni ogrevalni vir. V primeru, da je potrebna še dodatna moč, je mogoče v hranilnik vgraditi dodatni potopni grelec moči 9 kW.

CTC EcoZenith je opremljen s solarnim toplotnim izmenjevalcem, ki omogoča priklop do šestih solarnih panelov.

Pametni sistemski hranilnik CTC EcoZenith i550

Sistemski hranilnik CTC EcoZenith i550 Pro predstavlja kurilnico v enem kosu z praktično neomejeno količino sanitarne vode.

 • Toplotni hranilnik, ki omogoča ogrevanje objekta in sanitarne vode.
 • Možnost priklopa TČ CTC, raznih kotlov in solarnih sistemov
 • Vgrajen inteligenten sistem reg. za krmiljenje priklopljenih naprav
 • Krmiljenje do treh ogrevalnih krogov, bazena in dodatenih hranilnikov
 • Krmiljenje solarnega sistema in obstoječega kotla objekta
 • Standardno vgrajen 9 kW (10 m) solarni toplotni izmenjevalec
 • Do 40 l/min sanitarne vode, brez nevarnosti nastanka legionele
 • Vgrajen izmenjevalnik za cirkulacijo sanitarne vode
 • Standardno vgrajena električna potopna grelca (2 x 9 kW)
 • 90 mm poliuretanske izolacije za popolno minimizacijo toplotnih izgub (hranilnik je na dotik praktično mrzel)

Pametni hranilniki toplote CTC EcoZenith i250

Pametni sistemski hranilnik CTC EcoZenith i550

Nova sistemska hranilnika za toplotne črpalke z barvnim zaslonom na dotik in EnergyFlex zasnovo. Razvili smo novo notranjo enoto za toplotne črpalke, hranilnik toplote CTC EcoZenith i250, ki je sedaj še učinkovitejša in enostavnejša za upravljanje ter v primerjavi s prejšnjim modelom CTC EcoEl omogoča dvojno kapaciteto sanitarne vode.

S preglednim in uporabniku prijaznim 4,3 palčnim barvnim zaslonom na dotik v slovenskem jeziku zlahka prilagajamo nastavitve ogrevanja prostorov in sanitarne vode ter spremljamo delovanje sistema.

Zasnova Energyflex vam omogoča priklop drugih dopolnilnih ogrevalnih virov, kot so toplovodni kamin in sončni kolektorji ali priklop bazena.

CTC EcoZenith 250 je prilagodljiv sistemski hranilnik s 15 kW električne moči, ki v povezavi s toplotno črpalko CTC zemlja/voda CTC EcoPart ali zrak/voda CTC EcoAir predstavlja popoln ogrevalni sistem objekta.

Nova zasnova v primerjavi s predhodnim modelom omogoča bistveno izboljšano kapaciteto sanitarne vode brez nevarnosti nastanka legionele. Vgrajena patentirana vremensko vodena regulacija s krmiljenjem mešalnih ventilov radiatorskih ali talnih ogrevalnih krogotokov v eno ali dvocevnih sistemih zagotavlja enakomerno temperaturo objekta vso ogrevalno sezono.

Sistemski hranilnik CTC EcoZenith i250 predstavlja kurilnico v enem kosu.

 • Predpripravljen za priklop na toplotno črpalko
 • 4,3 palčni barvni zaslon na dotik
 • Z integriranim sistemom ogrevanja sanitarne vode
 • Energyflex zasnova omogoča popolno prilagodljivost za priklop drugih ogrevalnih virov
 • Na voljo v dveh različicah z dvema višinama: 1654 ali 1904 mm
 • Električni grelci z močjo do 15 kW
 • Vremensko vodena regulacija ogrevalnih krogov
 • Možnost nadzora in upravljanja prek SMS sporočil

Tradicija, inovativnost in kvaliteta


CTC je švedski proizvajalec ogrevalne tehnike s skoraj stoletno tradicijo. Njihove številne inovativne rešitve s področja ogrevanja, kot so revolucionarni toplotni izmenjevalniki za ogrevanje sanitarne vode, mešalni ventili ali znameniti kombinirani kotli, so skozi čas v marsičem bistveno spreminjali način ogrevanja evropskih domov. CTC je bil vedno med prvimi pri uvajanju novih tehnologij, tudi takrat, ko je že pred desetletji švedskemu tržišču ponudil toplotne črpalke. Dejstvo, da mnoge med njimi še vedno delujejo, kaže na izjemno kvaliteto izdelave. Lahko rečemo, da je danes toplotna črpalka CTC na Švedskem skoraj standard, saj število zadovoljnih uporabnikov iz leta v leto vztrajno raste.