Ogrevanje na kurilno oljeCTC koteli so sinonim za visoko kakovost in so namenjeni tudi najzahtevnejšim sistemom ter uporabnikom.

Nova serija kotlov CTC predstavlja premišljeno zasnovano, napredno rešitev sodobnega ogrevanja. Kljub temu, da je tehnologija tega kotla dejansko tehnologija prihodnosti, je le-ta zasnovan tako, da deluje zelo zanesljivo in popolnoma ustreza zahtevam sodobnega tržišča. Vse velikosti kotlov serije CTC so kupcu na voljo v obliki kompaktne naprave, kar pomeni, da imajo že vgrajeno vremensko vodeno regulacijo z enostavno možnostjo razširitve. Izjemne odlične prednosti, kot so recimo hidravlični in dimni priključek tako na vrhu kot tudi na zadnji strani kotla, so skupni vsem članom družine CTC in zanje niso potrebna dodatna doplačila.

Konstrukcija trojnega vleka, ki znižuje emisijo škodljivih snovi in unikatna postavitev pregrad za prenos toplote zagotavljata visoko stopnjo izkoristka. Glavni značilnosti sta visoka življenjska doba zaradi perlitne sive litine in kurilna površina, odporna proti koroziji. Z moderno obliko kotla in z okrasnim pokrovom plošče z instrumenti je kotel CTC pravi okras za vaše kurilnice.

Zanesljivost delovanja z inovacijami so tipične značilnosti izdelkov CTC.

CTC visoko učinkovite peči iz litega železa so izdelane tako, da je izmenjava toplote med dimnimi plini v rebrastem sistemu razvoda dimnih plinov in vodo v kotlu kar najboljša. Kvalitetna izolacija z aluminijasto prevleko omogoča, da toplota ostane v kotlu in ne v kurilnici. Vsak posamezen element sistema je hidravlično preizkušen. Originalna konstrukcija litoželeznega odlitka zagotavlja neslišno delovanje in izredno visoko učinkovitost.

Tak ogrevalni kotel na olje lahko deluje z vsemi tipi lahkega kurilnega olja, ki so na razpolago na tržišču. Velika količina kotlovne vode (kar 98 l) pomeni tiho delovanje, redko vključevanje gorilnika pa visok izkoristek kotla.

V mrzlih podnebnih razmerah visokega severa lahko le vrhunski izdelki kvalitetno opravijo svojo nalogo. Kotli CTC združujejo kakovost švedskega jekla z inovativnimi tehničnimi lastnostmi, kar zagotavlja brezhibno, varno, tiho in dolgo delovanje z optimalnim izkoristkom. CTC pomeni najugodnejše razmerje med ceno in kvaliteto.

CTC imama dolgoletne izkušnje v razvoju kotlov ter oljnih in plinskih gorilnikov. Oljni kotli CTC so konstruirani tako, da lahko kadarkoli zamenjamo oljni gorilnik z plinskim, ne da bi trpel izkoristek kotla samega.