Učinkovito ogrevanje na biomasoOgrevanje na biomaso.

Predstavljamo raketo med kotli. Kotel na uplinjevanje CTC V40 z lambda sondo

Ogrevalni kotel na uplinjanje polen CTC V40 Lambda in V22 Lambda sta bila zasnovana v skladu z najzahtevnejšimi tehnološkimi standardi. Oba ustrezata vsem zahtevam Evropske Komisije o izpustih v okolje in celo najstrožjim predpisom evropskih držav pri podelitvi nepovratnih sredstev za investicije za varčno rabo obnovljivih virov energije kot so na primer zahteve nemškega BAFA.

Privlačna in domiselna zasnova kotlov omogoča njihovo enostavno uporabo in namestitev. Vortex zasnova izgorevalne komore in inovativna keramična obloga zagotavljata zelo majhne izpuste škodljivih snovi v okolje.

 • Učinkovitost izgorevanja do 92%
 • Zanemarljivi okoljski izpusti, ki ustrezajo najstrožjim standardom
 • Učinkovit sistem s sesalnim ventilatorskim “podpihom”, reguliran s številom vrtljajev
 • Inovativni stranski paneli izgorevalne komore
 • Velik nalagalni prostor za polena do dolžine 0,5 m
 • Sesanje dimnega plina omogoča dolaganje brez dima v kurilnici
 • Vgrajen predal za čiščenje pepela
 • Keramična izgorevalna komora z Vortex zasnovo
 • Enostavno čiščenje cevnega toplotnega izmenjevalnika kotla s turbolatorji
 • Odpiranje vrat na levo ali desno stran.
 • Atraktivna oblika z domiselnimi kljukami za lažje odpiranje
 • Inovativen uporabniku prijazen komandni panel

Kotel na uplinjevanje CTC V40

V mrzlih podnebnih razmerah visokega severa lahko le vrhunski izdelki kvalitetno opravijo svojo nalogo. Kotli CTC združujejo kakovost švedskega jekla z inovativnimi tehničnimi lastnostmi, kar zagotavlja brezhibno, varno, tiho in dolgo delovanje z optimalnim izkoristkom. CTC pomeni najugodnejše razmerje med ceno in kvaliteto.Ogrevanje na pelete.

Predstavljamo kotel na pelete CTC EcoFlex

Ogrevalni kotel na pelete moči 5 - 20 kW s serijsko vgrajeno regulacijo sistema in peletnim gorilnikom.

CTC EcoFlex je nova generacija kotlov, ki je opremljena z vgrajenim gorilnikom peletov. Ogrevanje s peleti je zelo podobno ogrevanju na olje, razlika je le v tem, da pri izgorevanju trdih goriv nastaja določena količina pepela, ki ga je potrebno občasno odstraniti, da preprečimo znižanje izkoristka ali motnje v delovanju kotla.

Kotel na pelete CTC EcoFlex

Kotli so konstruirani tako, da izpolnjuje najvišje zahteve za zanesljivost, udobje in varnost. Zaradi visoke vsebnosti vode v kotlu ne potrebujete nobenega dodatnega hranilnika vode. Z vgrajeno vremensko vodeno regulacijo krmilite ogrevalne krogotoke vašega objekta, opcijsko je mogoč tudi priklop katerekoli izmed toplotnih črpalk družine CTC EcoAir.

CTC EcoFlex je moderna in zelo učinkovita peletna enota. Zaradi izredno dobrega izgorevanja in odlične toplotne izolacije je izkoristek kotla zelo visok, istočasno pa je mogoče okolju škodljive emisije vzdrževati na izredno nizkem nivoju.

Kotel je opremjen z avtomatskim ali ročnim načinom vžiga. Naprava je že tovarniško programirana z dvema vžigalnima programoma, kar je odvisno od tega, ali kotel poženete v izklopljenem stanju ali v delovanju.