Toplotne črpalke zrak voda za ogrevanjeZastopamo kvaliteto.
Švedske toplotne črpalke zrak voda CTC EcoairZ regulacijo EcoLogic PRO lahko povežemo celo do deset črpalk v serijo, pri čemer je mogoča tudi kombinacija različnih tipov črpalk (zrak voda in zemlja voda). V povezavi z notranjima enotama EcoZenith i550 Pro in i250 ali regulacijo EcoLogic Pro / Family vam črpalka zagotavlja visoko ali nizkotemperaturno ogrevanje vašega doma in sanitarne vode pri temperaturah zunanjega zraka vse do -22°C.


Izkoristek COP 4.9

Ogrevanje do 65°C

Brezkompromisno ogrevanje radiatorjev, idelano za talno ogrevanje.

Glasnost do 32 dBa

Garancija na sosedovo zadovoljstvo.

Enostavna montaža

Enostavni hidravlični in električni priključki.


Toplotne črpalke so odlična rešitev ogrevanja, vendar pa se tudi pri tovrstnem ogrevanju ne gre za brezglavo zaleteti v najcenejšo izbiro na trgu. Sistem ne smemo pod ali predimenzionirati, saj je od tega odvisna tako investicija kot prihranek. Zaradi slednjega, mora kupec zelo dobro poznati izgube svojega objekta ter njegove potrebe po sanitarni vodi.

Zaradi slednjega mora kupec zelo dobro poznati izgube svojega objekta ter njegove potrebe po sanitarni vodi. Brez razumevanja osnovnega principa delovanja toplotne črpalke, kaj hitro podležemo zapeljivim marketinškim prijemom. Ni vsaka toplotna črpalka, toplotna črpalka!
Dokler boste ob nakupu toplotne črpalke upoštevali osnovne fizične zakonitosti, potem se vam ni potrebno bati mačka v žaklju.


Osnovne toplotnih črpalk in fizikalne zakonitosti

  • Toplotna črpalka zrak voda deluje kot obrnjen proces hladilnika.
  • Toplotne črpalke zrak voda potrebujejo sekundarni vir ogrevanja; električni grelec, kotel na olje, kotel na plin, kotel na pelete.
  • Predimenzioniranje kompresorja je obratno sorazmerno z letim stroškom ogrevanja. Sekundarni vir nam v določenih pogojih predstavlja boljšo izbiro, kot pa večji kompresor.
  • Večja površina uparjalnika zagotavlja manjše število faz odtaljevanja (ker porabljamo energijo za odtaljevanje).


Tradicija, inovativnost in kvaliteta

CTC je švedski proizvajalec ogrevalne tehnike s skoraj stoletno tradicijo. Njihove številne inovativne rešitve s področja ogrevanja, kot so revolucionarni toplotni izmenjevalniki za ogrevanje sanitarne vode, mešalni ventili ali znameniti kombinirani kotli, so skozi čas v marsičem bistveno spreminjali način ogrevanja evropskih domov. CTC je bil vedno med prvimi pri uvajanju novih tehnologij, tudi takrat, ko je že pred desetletji švedskemu tržišču ponudil toplotne črpalke. Dejstvo, da mnoge med njimi še vedno delujejo, kaže na izjemno kvaliteto izdelave. Lahko rečemo, da je danes toplotna črpalka CTC na Švedskem skoraj standard, saj število zadovoljnih uporabnikov iz leta v leto vztrajno raste.

Pametni sistemski hranilnik CTC EcoZenith za optimalno hrambo in distribucijo toplote

Beri dalje