Toplotne črpalke zemlja voda, voda voda za ogrevanjeZastopamo kvaliteto.
Švedske toplotne črpalke zemlja voda, voda voda CTC GSi-12, EcoHeat in EcoPart

Celovita rešitev ogrevanja v eni sami napravi

Letošnja novost iz CTC je geotermalna črpalka z zvezno krmiljenim kompresorjem CTC GSi 12. Ker pri geotermalnih črpalkah ne potrebujemo zaloge ogrete vode za odtaljevanje, z inverterjem pa odpade tudi potreba po hranilniku za kompenzacijo števila vklopov, so v švedski tovarni predelali hranilnik predhodne naprave EcoHeat tako, da so še podvojili kapaciteto razpoložljive sanitarne vode, ogrevalna voda pa se s pomočjo inovativnega krmiljenja odvaja direktno v ogrevalni krogotok objekta. Zaradi uporabljenih edinstvenih rešitev je izjemno učinkovita, zato že iščejo možnosti za njeno uporabo tudi pri črpalkah tipa zrak/voda.

Tudi nova generacija črpalk je izdelana v EnergyFlex zasnovi, zato jih lahko tudi kadarkoli kasneje učinkovito in brez dodatnih stroškov povežemo v celovit sistem z drugimi ogrevalnimi viri, kot so kotli na polena, pelete, kurilno olje in plin, na njih lahko priključimo dodatne hranilnike, porabnike in celo ogrevanje bazena. Ker proizvajalec ne varčuje pri materialih in uporablja najnaprednejšo tehnologijo ter presenetljive inovativne rešitve, njihove toplotne črpalke vedno dosegajo resnično zavidljive izkoristke.

Na skandinavskih trgih, kjer so zime resnično neusmiljene in ni prostora za poceni polovične rešitve ter neučinkovite naprave, dosegajo zavidljive tržne deleže. Tudi v Sloveniji število prodanih naprav v zadnjih letih nenehno raste, saj se informacije o neverjetnih prihrankih pri ogrevanju med uporabniki bliskovito širijo.

Izkoristek COP 4.9

Ogrevanje do 65°C

Ogrevanje radiatorjev brez pardona, idelana za talno ogrevanje.

Glasnost do 32 dBa

Garancija na sosedovo zadovoljstvo.

Enostavna montaža

Enostavni hidravlični in električni priključki.

Pri CTC pričakujejo, da bo nova črpalka GSi 12, ki ima tako kot svoja predhodnica kompaktno zasnovo in predstavlja popoln ogrevalni sistem objekta, v prihodnosti zaradi večje učinkovitosti verjetno res popolnoma nadomestila toplotne črpalke serije EcoHeat 400, v nasprotju s tem pa pričakujejo povečanje povpraševanja po geotermalnih črpalkah tipa EcoPart, ki so namenjene integraciji v večje in zahtevnejše sisteme, zato so jih še dodatno nadgradili z novimi modeli večjih moči.